Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs verpakt als snoep, serieus

feb 1, 2021
Drugs verpakt als snoepfoto: Facebook politieteam Weerijs).

Je kunt van drugs vinden wat je wilt. Maar we dachten dat we het over 1 ding wel eens waren: hou het uit de buurt van kids.

Verkeerd adres

Het politie Weerijs (Noord Brabant) waarschuwt voor drugspakketten die met opzet op een verkeerd adres worden bezorgd. Zaterdag gebeurde dit in West-Brabant. De bewoners van het huis waar het pakketje was bezorgd, hadden helemaal niets besteld. En het kan nog erger want de drugs was verpakt als snoep.

Levensgevaarlijk

Na onderzoek bleek het echter te gaan om verdovende middelen, laat een agent weten. “Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als een kind dit had gevonden. ” Ook op Facebook reageren de mensen met grote verontwaardiging, al moeten we zeggen dat sommigen het ook niet vertrouwen en mikken op een hoax.

‘Wees alert!’

De politie waarschuwt: “Ontvang je een pakketje dat niet voor jou is, maar aan jou is geadresseerd? Of ontvang je een pakketje voor de buren maar weten zij van niets? Wees dan alert op de inhoud. Deze pakketjes worden bewust verkeerd bezorgd en dan later door iemand opgehaald. De inhoud is niet altijd wat het lijkt!”

Mensen die een bezorgd pakketje niet vertrouwen, wordt geadviseerd de politie te bellen op 0900-8844.

Campagne

Of we door publicatie van dit bericht nu ongewild meewerken aan een campagne die door agenten is bedacht die zich vervelen? Het zou goed kunnen, maar toch nemen we liever het zekere voor het onzekere want drugs hou je gewoon uit de buurt van kinderen.