Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs verstopt in voedsel bajes

mei 3, 2022

De politie van Lelydorp in Suriname heeft afgelopen weekend tijdens controle op voeding die aangeboden werd voor arrestanten, drugs aangetroffen. Drie personen werden aangehouden.

Verschillende soorten drugs

Tijdens controle trof de politie een zak met verschillende soorten drugs verstopt in de voeding. De taxichauffeur die de maaltijd bezorgde werd gelijk aangehouden en op zijn aanwijzing werden twee andere verdachten ook aangehouden.

Bekend

Eén verdachte gaf te kennen dat hij de zak met goederen van een andere man had gehad om in de voeding te verstoppen om het op die manier bij de arrestant te krijgen. De verdachte is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Drugs verbranding

In het verleden werden boeken verbrand, in Suriname verbranden ze drugs. Openbaar. Dus als je er woont en een vreemd luchtje ruikt…

De afdeling Narcotica Brigade van de politie heeft op zaterdag 30 april onder leiding van een officier van justitie te Kraka in het district Para een partij drugs vernietigd.
Het betreft in deze drugs, die in de periode van zaterdag 1 januari 2022 tot en met woensdag 27 april 2022 in beslag waren genomen.
Het ging hierbij om 36.8 kilogram cocaïne in vaste vorm, 5250 milliliter vloeibare cocaïne, 12 kilogram marihuana, 5.5 kilogram hasj, 2506 stuks Xtc-pillen en 958.27 gram Methamfitamine (Sukru) die door de Narcotica Brigade op verschillende locaties in beslag werden genomen.

De milieu vervuilende rook van de brandende autobanden moet je maar op de koop toe nemen.