Drugs bij voedselbank in Huizen

HUIZEN/MEDEMBLIK – In een doos bananen die bij de voedselbank in Huizen stond is een kilo cocaïne gevonden. De bananen zijn afkomstig van de partij waarin 1800 kilo cocaïne was verstopt. De bananen kwamen vorige maand in Medemblik aan.Coördinator Henka Hasper van de voedselbank Huizen en de politie bevestigen de vondst van de cocaïne. De politie kan geen verdere details geven. Het onderzoek loopt nog. Het is ronduit opmerkelijk te noemen dat de kilo er door is geglipt.

,,Drie weken geleden kregen we via het distributiecentrum Amsterdam een partij bananen”, aldus Hasper. ,,In een van die dozen vonden onze mensen het pakket. Ze hebben het naar de politie gebracht. Die vroeg foto’s van de dozen. Ook adviseerde de politie het stil te houden. ”

De dozen kwamen uit een container uit Colombia waarin in de haven van Antwerpen 1800 kilo cocaïne is gevonden. Na inbeslagname van de drugs – behalve dan die ene vergeten kilo – liet de politie de lading doorgaan naar de bestemming: een bedrijf in de plaats Medemblik. Daar hield de recherche vervolgens acht mensen aan. De eigenaar van het pand in Medemblik doneerde vervolgens 230 dozen bananen aan de voedselbank.

Bekend was al dat in een ander deel van de lading, voor een bedrijf in Polen, een vuurwapen is gevonden.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *