Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Veel drugs zonder eigenaar in Suriname

nov 20, 2017

In Suriname worden de laatste maanden flinke partijen drugs aangetroffen zonder dat er aanhoudingen plaatsvinden. Opmerkelijk toch? Dat vinden ze bij Waterkant.net ook.

We citeren:

“De opmerkelijke drugsvangsten in het buitenland roepen vragen op. Wat er een schepje bovenop legt, is dat in Suriname zelf niemand wordt aangehouden. Dat is minstens frappant te noemen. Om honderden kilogrammen drugs per keer verscheept te krijgen, vergt toch wel wat organisatie. Ergens moet toch iets tastbaars te achterhalen zijn. De autoriteiten zijn alert. De oppositie fronst de wenkbrauwen.

Vooral bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is er kritiek op de gang van zaken. In ons land zijn georganiseerde drugsbendes actief”, zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tegenover de Times of Suriname. De voormalige minister van Justitie & Politie maakt zich grote zorgen. Dit temeer daar de aanhouding van de poppenmeesters uitblijft, omgeacht hoeveel drugs ook worden onderschept.

Het geeft minstens aan dat het niet deugt met de bewaking en beveiliging op de haven van Paramaribo. Santokhi wijt het vooral aan een zwakke organisatie bij de justitie. Onder zijn bestuur was een speciale politie-eenheid opgezet. Drugsvliegtuigen werden in beslag genomen en de drugscriminaliteit werd gericht bestreden. Onder meer is een Guyanese drugsbaas aangehouden en uitgeleverd aan de Verenigde Staten.”

Het grote vingerwijzen is begonnen en de drugsbazen komen op deze manier aardig goed weg. Of was dat nu juist de bedoeling?