Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsactie bij voldoende beschikbaarheid

jul 8, 2022
DrugsdealerPixabay

Als sinds de mensheid bestaat worden er geestverruimende middelen gebruikt. En ooit bedacht iemand (die het een ander niet gunde er plezier van te hebben waarschijnlijk) dat je dat moest verbieden. En met het verbod begon de ellende voor de gebruiker en de verdelers, maar het plezier van de bestrijders. Team na team werd er opgericht en justitie heeft inmiddels haar handen vol aan drugs. Let wel: de hypotheken worden er van betaald.

Georganiseerde drugshandel

Vianen – Een politieactie tegen georganiseerde (ongeorganiseerd lees je nooit) drugshandel heeft geleid tot de aanhouding van een 23-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein. Zij zijn op vrijdag 1 juli aangehouden op verdenking van cocaïnehandel. De actie werd in Vianen gehouden. Beide verdachten zitten vast voor verder verhoor.

Onderzoek sinds mei

Afgelopen mei is er naar aanleiding van binnen gekomen informatie een onderzoek gestart naar vermeende drugshandel. Bij een doorzoeking van de woning van de verdachten aan de Krijtwal in Nieuwegein werd een aanzienlijk geldbedrag en een voertuig in beslag genomen.

Onderdeel van een nóg groter onderzoek

Deze actie maakt deel uit van een groter onderzoek waarbij ondermijnende criminaliteit wordt onderzocht die binnen de gemeenten Houten, Nieuwegein en Vianen actief zijn. De afgelopen maanden zijn meerdere verdachten aangehouden, hoeveelheden drugs in beslag genomen en heeft de politie een beter beeld van hoe de drugshandel zich binnen de gemeenten ontwikkeld. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl. Afbeelding: pixabay