Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsbende van 100 man opgepakt

apr 8, 2021

Een grote vangst voor de Spaanse politie. Die heeft 100 verdachte leden van een bende opgepakt. Zij worden beschuldigd van het smokkelen van drugs in speedboten van Marokko naar Spanje.

Drugsnetwerk

De Guardia Civil laat weten dat ze een groot drugsnetwerk hebben ontmanteld dat enorme hoeveelheden hasj en marihuana distribueerde in heel Europa. Er zijn 100 mensen gearresteerd en er is meer dan vijf ton hasj en 230 kilo marihuana in beslag genomen. Bovendien zijn verschillende wapens en 5 voertuigen, waaronder twee vrachtwagens, navigatie-, computer- en communicatieapparatuur en overvloedige documentatie in beslag genomen.

Invallen

In het kader van het onderzoek werden er invallen gedaan in Zuid-Spanje en in Frankrijk. De politie zei dat het uitgebreide georganiseerde misdaadnetwerk een “krachtige infrastructuur” had om criminele activiteiten uit te voeren “langs de hele kust van Andalusië”. Er was zelfs een speciaal team dat ervoor zorgde dat de speedboten op elk moment volgetankt waren en dus altijd klaar lagen om direct op afroep te kunnen vertrekken.

Vrachtwagens

“Een tak van de organisatie lanceerde de boten over de rivier de Guadalquivir, een andere stuurde drugs naar Europa in vrachtwagens vanuit een magazijn in Dos Hermanas (Sevilla), en een derde zorgde voor het tanken van de boten vanuit jachthavens tussen La Línea en Manilva”, aldus de Guardia Civil. Het onderzoek ging van start toen bekend werd dat een organisatie boten op de rivier de Guadalquivir lanceerde. De clan die bekend staat als ‘Monparlet’, zorgde voor het verstoppen van de speedboten. De politie tweette een video van de invallen.

Isla Mayor

De agenten kwamen erachter dat de organisatie ook de boten lanceerde tussen de Sevilliaanse plaatsen Isla Mayor en Puebla del Río, een moeilijk vanaf het land bereikbaar moerasgebied en daardoor een goede uitvalbasis voor de drugs smokkelende criminelen. Verschillende pakhuizen op industrieterreinen aan de rand van Sevilla dienden om de boten te verbergen terwijl reparatie- en onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd.

Hasj

Tijdens de operatie hebben de agenten 1.170 kilo hasj in Matalascañas (Huelva), 3.240 kilo in Adra (Almería) en 330 kilo in La Línea (Cádiz) in beslag genomen.
Een andere tak, van dezelfde organisatie, vervoerde de drugs van het schiereiland naar Europa. Hiervoor gebruikten ze vrachtwagens verstopt op een industrieterrein in Dos Hermanas. De batches met drugs waren meestal verstopt tussen fruit.

In navolging van het speurwerk van de politie werden de vrachtwagens aangehouden. Met steun van de Franse douane kon 105 kilo marihuana in beslag worden genomen in Dax. In Spanje werden twee vrachtwagens aangehouden in Badajoz en in Irún (Baskenland). Een politieklus die dus indruk maakt op mensen die denken dat dit soort acties zin hebben.