Drugsdealende dj

DoorFlappie

okt 21, 2017 #dealer, #dj, #drugs, #mario

De rechtbank in Utrecht heeft tegen de Woerdense DJ Mario R. 2,5 jaar cel geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk voor de handel in harddrugs. Volgens de officier van justitie is DJ Mario geen kleintje, maar een grootschalige dealer. De officier wil ook dat hij een behandeling volgt om van zijn eigen drugsverslaving af te komen.

Mario werd bij toeval gepakt. De slimmerd reed 180 kilometer per uur en na zijn staande houding trof de politie meer dan 15.000 xtc-pillen in zijn voertuig en dat was dan weer reden om zijn woning in Harmelen te doorzoeken. Daar was het weer bingo want de recherche vond er een kluis met veel drugs en veel erectiepillen, alsmede allerlei klein wapentuig. Dat gebruikte de verdachte voor zijn werk, zei hij.

De telefoon van Mario werd gebruikt bij die drugs- en pillenhandel. Toch ontkende Mario dat hij zelf dealde. Hij hield de hele zitting vol dat een huisgenoot zijn telefoon gebruikte. De huisgenoot ontkent. De twee mannen geven elkaar de schuld.

DJ Mario had al die pillen om mee te nemen naar een party waar hij zelf moest draaien. Hij had niets met de handel te maken, hield hij vol. De rechters vroegen door, maar Mario bleef bij zijn verhaal. De dj zit al 5 maanden in voorarrest. Hij heeft volgens de reclassering weinig probleembesef en hij is ernstig verslaafd. De verdediging benadrukte dat de rol van de huisgenoot veel groter is. Hij vroeg de rechtbank om Mario direct vrij te laten. Dat verzoek wees de rechtbank af.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *