Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsdealende familie aangepakt

dec 14, 2017
drugs

Rotterdam – Met een grootschalig politie-optreden is vermoedelijk een einde gemaakt aan drugshandel en witwassen vanuit drie panden in Rotterdam-West. Een familie zou aan het roer staan van een florerende drugshandel en werd al langere tijd in de gaten gehouden. Op maandag 4 december en dinsdag 12 december werden in totaal 8 personen aangehouden. Het betreft twee broers van de familie, samen met nog zes andere personen. Ook in een penitentiaire inrichting (PI) werd een inval gedaan in een cel. Daar woont nog een broer. In zijn cel werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen.

 

Het onderzoek naar de familie liep al vanaf oktober. Bij het wijkteam van de politie was het vermoeden ontstaan dat de familie zich vanuit hun woning en twee nabijgelegen panden in de buurt van de Schiedamseweg bezig hield met verdachte zaken. Hierop startte het onderzoek.  Dit resulteerde op maandag 4 december in een inval door onder meer leden van het basisteam, rechercheurs, het arrestatieteam en het team parate eenheid.

Naast de twee broers, Rotterdammers van 21 en 17 jaar oud, werd een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden die bij de broers in de auto zat. Ook een 54-jarige man en 50-jarige vrouw uit Rotterdam die in een van de panden drugs wilden kopen, zijn aangehouden. Een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die tijdens de zoeking van een van de panden aanbelde en zich vreemd gedroeg, werd eveneens meegenomen naar het bureau.

Drugs

In een van de panden werden administratie en goederen waarmee drugs kunnen worden bereid in beslag genomen. In een ander pand vond de politie een bedrag van 2500 euro, een kleine hoeveelheid hard drugs en documenten over een in aanbouw zijnde woning in het buitenland. Bij de zoeking in de PI werd een klein bolletje verdovende middelen aangetroffen. Deze derde en oudste broer, een 28-jarige Rotterdammer, zit vast voor een ander delict.
Bij vervolgonderzoek kwam een 20-jarige man uit Rotterdam in beeld, die de handel voortzette vanuit een woning in Delfshaven. Hij werd woensdag 12 december aangehouden. Bij zoeking vond de politie drugs en een geldbedrag. Zijn zus, een 17-jarige Rotterdamse, werd aangehouden omdat zij de aanwezige politiemensen beledigde.

Van de verdachten die op 4 december zijn aangehouden zijn er vier heengezonden. De twee broers zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron: politie.nl