Drugsdealers klemgereden

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagmiddag rond 15.15 uur zijn in Bergen op Zoom, op de Antwerpsestraatweg, twee mogelijke drugsdealers aangehouden. De jongemannen van 20 en 21 jaar (uit Bergen op Zoom) werden na een achtervolging klemgereden in hun auto door twee politievoertuigen.

Agenten betrapten de twee tijdens de verkoop van softdrugs aan een 19-jarige jongen uit Bergen op Zoom. Hij is na de koop van softdrugs aangehouden door de politie. Deze jongen is overgebracht naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mocht hij weer naar huis.
Andere agenten zijn vervolgens achter de auto van de vermeende dealers aangereden. Door de bestuurder, de 20-jarige man, werden allerlei gevaarlijke toeren uitgehaald om aan de politie te ontkomen. Uiteindelijk konden de agenten de auto klemrijden op de Antwerpsestraatweg. Tijdens de achtervolging en de aanhouding beschadigden zowel de auto van de verdachten als de twee politievoertuigen. De auto waar de verdachten in reden is voor onderzoek in beslag genomen. Tijdens de achtervolging werd ook een personenauto beschadigd die voor een verkeerslicht stond te wachten. Deze auto had niets met de actie te maken. De schade die aan deze auto ontstond, een van de buitenspiegels werd van de auto gereden door een politievoertuig, wordt uiteraard geregeld tussen de politie en de betrokkene.

Na de aanhouding van de twee dealers werden in hun woningen in Bergen op Zoom huiszoekingen gedaan. In de woningen werd een stroomstootwapen aangetroffen, diverse telefoons en een kleine hoeveelheid softdrugs. Bij de 21-jarige man werd nog een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs aangetroffen. In de in beslag genomen auto werd een geldbedrag van enkele honderden euro’s aangetroffen, evenals een hoeveelheid drugs. In een andere personenauto, waar de dealers ook gebruik van maakten, werden ook drugs aangetroffen. De twee dealers zitten nog vast. Ze zijn in verzekering gesteld en worden vandaag verder gehoord.

Langer lopend onderzoek
De aanhouding van de twee dealers is het resultaat van een al langer lopend recherche-onderzoek. Al eerder zijn in dit onderzoek verschillende klanten van de dealers aangehouden. In een recherche-actie in samenwerking met het politieteam Bergen op Zoom werden de drugsverkopers dinsdag gepakt. De gemeente Bergen op Zoom gaat onderzoeken of er bestuurlijke maatregelen genomen kunnen worden. Zij gaat bijvoorbeeld bekijken of de woningen van de beide aangehouden verdachten kunnen worden gesloten in het kader van de Wet Damocles, een onderdeel van de Opiumwetgeving.

Bron: politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *