Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab in Fries dorp ontdekt

dec 4, 2017

De politie heeft in een leegstaande woning in het dorp Herbaijum een laboratorium ontdekt voor de productie van synthetische drugs. Tijdens de actie werd niemand aangehouden. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), heeft het drugslab ontmanteld.

Bij de politie waren anonieme tips binnen gekomen dat in een leegstaande woning in het dorp mogelijk een drugslaboratorium was gevestigd. Reden genoeg om nader onderzoek te doen. Vanochtend werd besloten om een inval in het pand te doen. Hiervoor werd een arrestatieteam ingezet.

Het arrestatieteam vond geen personen in de woning. Wel werd een laboratorium aangetroffen voor het maken van synthetische drugs. Experts van LFO kwamen na het eerste onderzoek tot de conclusie dat het lab recent niet meer in productie is geweest. Op het terrein werd wel chemisch afval aangetroffen. Het sterke vermoeden bestaat dan ook dat in het verleden wel drugs geproduceerd is op deze locatie. Wat voor drugs dit is geweest, is nog onduidelijk. Nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Het lab is door LFO ontmanteld en al het chemisch afval is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

Uiteraard doet de recherche nader onderzoek naar dit lab en naar de mensen die betrokken zijn geweest bij de productie van drugs. Vooralsnog is er geen relatie met het aangetroffen drugslab in Haulerwijk (FR). Het onderzoeksteam doet hier nog wel onderzoek naar.

Steeds vaker stuit de politie in de noordelijke provincies Groningen en Friesland op drugslabs en grotere wietkwekerijen.