Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab ontdekt in Medemblik, verdachte aangehouden

okt 19, 2023
cocainewasserij

Medemblik – In een bedrijfspand in Medemblik is recentelijk een ontdekking gedaan. Het blijkt te gaan om een uitgebreid drugslaboratorium voor de productie en verwerking van cocaïne. Het verhaal ontvouwt zich als de politie en gemeenteambtenaren een onderzoek uitvoeren op de Nijverheidsweg.

Sterke lucht

De ontdekking is des te verontrustender vanwege de sterke chemische geur in het pand en de aanwezigheid van gevaarlijke chemicaliën. Het drugslab is naar verluidt gericht op het wassen en drogen van cocaïne, een alarmerend bewijs van grootschalige illegale activiteiten. Naast de productiefaciliteiten werden ook tientallen jerrycans aangetroffen.

Man uit Purmerend

Op dit moment blijven veel details omtrent de omvang van het laboratorium nog onbekend. De recherche voert intensief onderzoek uit om alle feiten boven tafel te krijgen. In verband met deze alarmerende ontdekking is een 57-jarige man uit Purmerend als verdachte gearresteerd. Deze verdachte zal ongetwijfeld grondig verhoord worden om meer inzicht te krijgen in de aard en reikwijdte van de illegale operatie.

Ontmanteling

De ontmanteling van het drugslaboratorium zal in een later stadium plaatsvinden, uitgevoerd door het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Dit nieuws werpt een donkere schaduw over de regio en benadrukt de voortdurende inspanningen van wetshandhavingsinstanties om de productie en handel van illegale drugs aan te pakken.