Drugstransport van Paraguay naar Amsterdam voorkomen

PARAGUAY – De autoriteiten in Paraguay hebben de afgelopen week 1.139 kilo cocaïne in beslag genomen die in zware machines was verstopt. Het transport zou naar Nederland zou gaan. Lokale media berichten dat de politie vermoedt dat de zending was georganiseerd door het Mexicaanse Sinaloa-kartel.

De cocaïne zou oorspronkelijk afkomstig zijn uit Colombia. De apparaten waren in juli verscheept vanuit de Mexicaanse havenstad Veracruz en stonden in Paraguay te wachten op een vertrek per vrachtauto naar een haven in Argentinië. Vandaar zou het per schip naar Rotterdam gaan. De drugs was verstopt in molens die worden gebruikt om suikerriet te vermalen, van 12 en 3 meter in doorsnee. De drugs was met hulp van lasapparaten in het inwendige van de apparaten aangebracht. Er zijn twee verdachten aangehouden.

De politie houdt de 52 jarige Jose Manuel Gutierrez Menendez, van Spaanse nationaliteit, verantwoordelijk voor het transport. De Spanjaard stond op het punt Paraguay te verlaten toen hij werd aangehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.