Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsvangst in Sint Gillis

feb 20, 2023
Politiezonde ZuidFoto: politiezone Zuid

In de Belgische gemeente Sint-Gillis heeft de politie een opvallend grote hoeveelheid drugs in beslag kunnen nemen. Het gaat om cocaïne en cannabis. Twee dealers zijn aangehouden. 

Bewoners meldden het

Al enige weken was het hommeles en maakten bewoners van het Jacques Franckplein in Sint-Gillis melding van verdachte situaties zoals de verkoop van drugs in de buurt van een school.  Tijdens een observatie van de politie werd inderdaad de verkoop van verdovende middelen vastgesteld.

Dealer aangehouden

Dat leidde tot de arrestatie van een dealer, die op heteraad werd betrapt. Hij had op dat moment cocaïne en wiet bij zich in een grote plastic zak. De politie pakte ook een tweede man op, die het geld van de drugsverkoop inde. Kennelijk had ieder zijn eigen taak.

Dichtbij

Het tweetal was niet ver van hun huis, van waaruit ze de handel dreven. De politie deed er huiszoeking en vond daar een grote voorraad drugs: 1.800 pakjes cocaïne (straatwaarde €72.000), 500 gram cocaïne in blok, 300 gram wiet en 1.200 euro cash.

In de woning lag ook gereedschap om de drugs te versnijden. De twee verdachten werden aangehouden en de recherche onderzoekt de zaak verder.