Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsverpakkingsfabriek ontdekt in Queens

feb 11, 2021
verpakkingsfabriekFoto: DEA

De politie heeft deze week een “grootschalige heroïneverpakkingsfabriek” in New York City opgerold en vermoedelijke drugs ter waarde van naar schatting 12 miljoen keiharde Amerikaanse dollartjes in beslag genomen, zo meldden de autoriteiten woensdag.

Eindbaas

Bij de inval van maandag in Queens trof de politie een man die ervan werd beschuldigd toezicht te houden op de verpakkingsoperatie en drie vrouwen die ervan werden beschuldigd voor hem te werken, zei de Drug Enforcement Administration in een verklaring.

39 kilogram

Ongeveer 39 kilogram, van wat wordt verondersteld heroïne te zijn en 1.000 vermoedelijke fentanyl-pillen werden in beslag genomen, zeiden ambtenaren. Laboratoriumtests moeten duidelijkheid verstrekken, aldus de DEA.

Luis Martiznez

Luis Martinez, die wordt beschuldigd van het uitvoeren van de operatie vanuit zijn appartement, wordt beschuldigd van zaken zoals mensenhandel en andere zaken. Hij en de drie vrouwen werden dinsdagavond meteen voorgeleid ter voorbereiding van de verhoren.

Ze werden maandagmiddag gearresteerd nadat Martinez het appartement verliet met een rugzak met daarin $200.000.-. Volgens de DEA trof de politie in het appartement de drie vrouwen en de drugsverpakkingsoperatie aan.

Drugshol

“Dit drugshol bevatte bijna $12 miljoen dollar aan verdovende middelen en was als een tikkende tijdbom die door de honderdduizenden heroïnedoses een gigantische golf aan overdosissen kon verspreiden door het noordoosten”, zei Ray Donovan, de speciale agent van de DEA die verantwoordelijk is voor New York, in een verklaring.