Enige coffeeshop Harderwijk moet sluiten

Screenshot Google streetview

HARDERWIJK – De Raad van State heeft een uitspraak gedaan afgelopen woensdag waaruit blijkt dat de burgemeester van Harderwijk coffeeshop Liberty in de Vijhestraat in Harderwijk mag sluiten. 

Aanleiding voor de sluiting door de burgervader is het bezit van 52 kilo hennep door de coffeeshophouder in 2011. De man is daarvoor door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot een maand onvoorwaardelijke celstraf en een geldboete. Burgemeester Harm-Jan van Schaik had in 2015 in een nieuwe gedoogverklaring voor de coffeeshop opgenomen dat deze gedoogverklaring automatisch vervalt als de veroordeling door de rechtbank onherroepelijk zou worden. Dat gebeurde toen de Hoge Raad het cassatieberoep van de Harderwijkse coffeeshophouder niet-ontvankelijk verklaarde. De eigenaar protesteerde vorige maand bij de Raad van State tegen de voorwaarde in zijn gedoogverklaring maar hij werd woensdag in het ongelijk bevonden.

Om coffeeshop Liberty te sluiten moet de burgemeester een handhavingsbesluit nemen. Daartegen kan de coffeeshophouder nog naar de rechter en in hoger beroep naar de Raad van State. Of Van Schaik nu wil sluiten is op dit moment nog niet bekend. Liberty is de enige coffeeshop in Harderwijk. De gemeente wil er maar één toestaan.

De coffeeshophouder kreeg overigens vorige maand een nieuwe Verklaring omtrent gedrag (Vog) van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Bron: De Stentor

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *