Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Festival seizoen geopend met 45 aanhoudingen

jun 4, 2018

Wat de politie op de rijkswegen doet met snelheidscontroles, dat doen ze bij festivals in de zomer bij de ingang. Wij noemen het makkelijk scoren en bijkomend feit is dat je op deze manier fijn de statistieken kan beïnvloeden. Bij Intents werden 45 personen aangehouden.

Oisterwijk – Het evenement Intents Festival van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni is relatief rustig verlopen. Er waren aanhoudingen maar geen grote incidenten. De hulpdiensten – brandweer, GHOR, gemeente en politie – werkten op de achtergrond samen met de festivalorganisatie, wat goed verliep.

Agenten hielden in totaal tijdens de drie festivaldagen 45 personen aan waaronder één minderjarige (17 jaar) voor bezit van harddrugs. Het Openbaar Ministerie handelde de zaken direct op een politiebureau af. Het merendeel van de verdachten kreeg een geldboete die ze ter plekke voldeden of waarvoor ze een acceptgiro in de bus gaan krijgen. Drie personen moeten voor de rechter verschijnen en drie verdachten kregen een taakstraf. Een 19-jarige man uit Liempde werd zaterdagavond gearresteerd voor handel in harddrugs omdat hij 67 XTC pillen en een hoeveelheid cocaïne bij zich had. Hij kreeg een dagvaarding.

Opmerkelijk genoeg lees je nooit hoeveel mensen met teveel alcohol op ze pakken bij de Zwarte Cross.