Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Fikse kwekerij boven Dordts restaurant

apr 18, 2018

Restaurant Pablo’s Cantina in Dordrecht moet drie maanden sluiten. De politie trof op de bovenverdieping een grote wietkwekerij aan met zowel wietplanten als stekken.

De professioneel ingerichte wietkwekerij was verdeeld over meerdere ruimten op de tweede en derde verdieping, meldt AD De Dordtenaar. Er stonden ruim 600 wietplanten en 1090 stekken in de ruimten. De gehele wietkwekerij is direct geruimd. Burgemeester Wouter Kolff besloot het hele pand per direct te sluiten tot en met 17 juli. De sluiting geldt ook voor het restaurant dat in het pand is gevestigd. Volgens de krant meldt de gemeente in een verklaring dat de eigenaar van het pand een verantwoordelijkheid heeft, maar ook de huurder die als onderverhuurder de bovenste twee verdiepingen van het pand verhuurde. Burgemeester Kolff wil met sluiten van het pand een signaal afgeven dat er stevig wordt opgetreden tegen georganiseerde wietteelt. Hij wil verder de openbare orde herstellen en herhaling voorkomen. (red.: de openbare orde herstellen, hoezo herstellen?)

Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Deze stap is nu overgeslagen. Dat komt door de omvang van de wietkwekerij. Ook is gekeken naar het professionele karakter en de aanwijzingen dat er eerdere oogsten waren. Wat ook meespeelt is dat door het illegaal aftappen van stroom er een brandgevaarlijke situatie is ontstaan in een omgeving met alleen maar historische panden, zegt de gemeente.

Pablo zelf was niet bereikbaar voor enig Mexicaans commentaar. Wie na 17 juli weer wil eten in de kantine, HIER is de Facebook pagina.