Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

FVD staat voor legalisering

dec 18, 2017
toppenWiet (geen hennep!)

Steeds meer politieke partijen realiseren zich dat het huidige gedoogbeleid op zijn einde is en absoluut niet meer bij deze tijd past. Bovendien blijkt dat het in de praktijk ook niet werkt en enorm veel geld kost. Zo ook het FVD, dat onder leiding van Thierry Baudet een mooi drugsbeleid in haar programma heeft staan.

Forum voor Democratie is voor modernisering van het soft-en harddrugsbeleid. Het huidige beleid bereikt het tegengestelde van wat wordt beoogd. Het leidt tot onbedoelde en ongewenste consequenties en staat een effectieve aanpak van gezondheidsproblematiek, criminaliteit en overlast in de weg.

Op dit moment is de aanvoer van softdrugs verboden, maar de verkoop legaal. Deze schizofrene situatie werkt de georganiseerde misdaad in de hand en belemmert effectieve controle op kwaliteit van cannabis. Om drugskartels te kunnen bestrijden moeten we ook de productie van softdrugs geleidelijk legaliseren.

Maar er moet ook meer aandacht komen voor verslavingszorg en preventie. Minder coffeeshops in de omgeving van scholen. Voor de lange termijn wil Forum voor Democratie onderzoeken in hoeverre het mogelijk is ook (bepaalde) harddrugs, zoals xtc, te legaliseren. Dit zou via een licentie stelsel kunnen gaan, waarbij door de overheid toezicht wordt gehouden op productie en verkoop.

Zij willen:

  1. Modernisering drugsbeleid

  2. Geleidelijke legalisering softdrugs

  3. Meer aandacht voor preventie en behandeling drugsverslaving

  4. Misbruik en verstoring van de openbare orde door gebruikers moet zwaarder bestraft worden.

Je kunt lid worden van het FVD en daarmee de partij steunen in dit standpunt. Hoe meer leden, des te groter de kans dat FVD kan meeregeren als er straks verkiezingen zijn geweest. Word lid van FVD!