Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Geen UFO maar een wietkwekerij

jul 22, 2022

In het Australische Mildura stonden inwoners deze week voor een adembenemend mysterie. De lucht was midden in de nacht opgehelderd door een roze gloed, die verbonden leek met een onbekende plek aan de horizon. Was het een UFO? Spoiler: nee, het was een wietkwekerij.

De wereld vergaat!

“Ik belde met mijn moeder en ze vertelde dat de wereld verging”, zegt een inwoner van Mildura tegen The Guardian. Het klinkt dramatisch, maar wat zou jij denken als de lucht plotseling angstaanjagend verlicht zou zijn terwijl het normaal gesproken pikdonker is ter plaatse. Dan denk je toch aan vreemde dingen.

Antwoord was wiet

Het antwoord op de vraag waar het vreemde verschijnsel vandaan kwam kwam uiteindelijk uit onverwachte hoek. De schuldige aan de apocalyptische hemelverlichting was een wietplantage. Er was recentelijk een vergunning voor een nieuwe plantage verschaft aan een verbouwer van medicinale cannabis. Omwonenden wisten echter niet waar deze gelegen was, omdat dit geheim werd gehouden door de lokale overheden uit angst voor inbrekende illegale concurrenten.

Speciale lampen

“Het verbouwen van cannabis is een intensief proces en daar is veel licht voor nodig”, aldus een lokaal politica. “Ik hoop dat er nog meer kassen gaan komen, inclusief hun prachtige gloed.” De gebruikte lampen zijn energie zuinige led lampen die een bepaald spectrum aan licht stralen. En precies dat spectrum toonde de inwoners van het stadje Mildura het vreemde verschijnsel aan de lucht.