Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gemeente Hoensbroek sluit pand online smartshop

feb 6, 2023
groothandel

De gemeente Heerlen – waar Hoensbroek onder valt – heeft vorige week in het kader van de aanpak Sociaal Veilig het bedrijfspand van een online smartshop aan de Hoofdstraat in Hoensbroek gesloten voor de duur van twaalf maanden in verband met het aantreffen van harddrugs.

Gespecialiseerde groothandel

De online smartshop betreft een gespecialiseerde groothandel in psychoactieve genotsmiddelen zoals magic truffles, paddo kweeksets, cactussen, kruiden en wietzaden. In het bedrijfspand werden de producten opgeslagen, gesorteerd en verzonden via internet en postorder over heel Europa. De eigenaren hadden blijkbaar niet voldoende aan de omzet van de legale producten en dat heeft ze nu opgebroken.

Bestuurlijke controle

In maart 2022 werd tijdens een integrale bestuurlijke controle van het bedrijfspand in totaal 21 gram netto 4F-MDMB-BUTICA aangetroffen. Deze stof stat op de lijst van de Opiumwet als harddrug. Daarnaast is er ruim 58 kilogram aan gedroogde bladeren aangetroffen, die volgens onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut de stof DMT bevatten. Ook DMT is harddrugs op basis van artikel 2 van de Opiumwet. Een besluit tot sluiting werd opgesteld, hier werd bezwaar tegen aangetekend, maar dit is vorige week weer ingetrokken. Door die intrekking ging het pand vorige week opnieuw op slot.