Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

GHB, speed en verboden wapenbezit

mei 25, 2021
hamer rechtbank

Als je GHB en speed dealt vanuit je huis en dan ook nog een vuurwapen in je bezit hebt en wat wiet, dan ben je de Sjaak als je moet voorkomen. Daar weet een 31-jarige man uit Hoogeveen nu alles van.

Februari 2019

In februari 2019 kwamen er bij de politie tips binnen over mogelijke drugshandel vanuit de woning van de man. Toen agenten het huis doorzochten stuitten ze op ghb, speed, een kleine hoeveelheid wiet, maar ook een vuurwapen. De man bekende dat hij de drugs verkocht. Hij was door relatieproblemen zelf ook verslaafd geraakt aan drugs vertelde hij. De Hoogevener zat vier dagen in voorarrest toen hij op voorwaarden vrij mocht. Hij moest zich door de reclassering laten begeleiden en onderging een behandeling bij de verslavingszorg om van zijn eigen drugsverslaving af te komen.

Terugval

Gelukkig gaat het sinds die tijd beter met de man en heeft hij de drugs voorgoed de rug toegekeerd. Inmiddels heeft de gast een baan. Normaal gesproken zou hij voor deze feiten zes maanden cel krijgen, zei de rechter. Maar al deze positieve punten bij elkaar opgeteld, lijkt hem dit niet meer aan de orde.

Lagere straf

De officier van justitie eiste twee weken geleden nog een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden. De rechter vond dit gezien de omstandigheden te hoog en veroordeelde de verdachte tot een voorwaardelijke straf van vier maanden.