Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gigantische wietkwekerij in Cadiz opgerold

mei 30, 2022

Onder de tientallen kassen die zich uitstrekken door het district El Colorado, in het Spaanse Conil, waren niet minder dan 20.000 THC houdende wietplanten verborgen . Ze werden met alle mogelijke zorg gekweekt op een boerderij van 19.000 vierkante meter die de eigenaar zogenaamd had gewijd aan industriële hennep. Hij vertelde de Guardia Civil dat hij daarvoor vergunning had althans.

Vermoedens van de politie

Maar de Nationale Politie had vermoedens dat wat daar geplant was niet precies dit soort ‘legale’ cannabis sativa was (onder andere vanwege de lagere hoeveelheid THC) maar dat het gemanipuleerde planten waren die de vastgestelde limiet al overschreden en konden worden beschouwd als verdovende middelen , dat wil zeggen marihuana, zonder de benodigde toestemming van het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Operatie Groene Reus

Zoals de politie maandag meldde, begon het onderzoek, genaamd ‘Operatie Groene Reus’, toen ze zich bewust werden van het bestaan ​​van deze boerderij “die volledig onopgemerkt bleef tussen andere plantages met gelijkaardige kassen.” De onderzoekers begonnen vervolgens de informatie die hen bereikte te verifiëren en ontwierpen een bewakings- en plaatsen bewakers en camera’s om belastend bewijsmateriaal te verzamelen. Dit materiaal was voldoende aanleiding voor de Spaande justitie om een inval te doen en de boel nader te inspecteren.

de tekst gaat verder onder de video

19.000 vierkante metertjes wiet

Drie kassen vol wiet

En dus vonden ze drie kassen, allemaal exclusief gewijd aan de teelt van cannabis. Er waren 20.000 planten die in alle drie de kassen in verschillende stadia verkeerden. Ook werden in verschillende bijgebouwen dozen vol verzamelde wiettoppen en stekken gevonden.

Geavanceerde systemen

De boerderij had een geavanceerd teeltsysteem , met warmtelampen, panelen, een geïndividualiseerd irrigatiesysteem en uitschuifbaar canvas om de kassen te verduisteren en de uren van licht, temperatuur en irrigatie te manipuleren, allemaal met als doel de plantengroei te bevorderen, te versnellen en de hoogst mogelijke opbrengst te realiseren.

Industriële hennep

Volgens de uitbater van de plantage was het een legaal gewas dat bestemd was om industriële hennep te verkrijgen die wordt verkregen uit de stengels van deze planten. Onder de kilo’s marihuanaknoppen en -planten – naar schatting 8.000 kilo – was echter geen grammetje industriële hennepvezel en de honderden vers geknipte toppen waren klaargemaakt voor verdere distributie.

17 arbeiders, bosmaaiers en een tractor

Aan de andere kant had deze grote ‘wietfabriek’ een ultramoderne industriële wietmachine, met de capaciteit om enorme hoeveelheden planten te verwerken en de toppen automatisch te verzamelen.

Naast de vermeende persoon die verantwoordelijk is voor deze mega-gewas, arresteerden de agenten nog eens 17 mensen, de meesten van hen jong van leeftijd, die op het moment van de huiszoeking werden betrapt op het handmatig knippen van takken en wiettoppen. Naast de bosmaaier is er ook een landbouwtractor, die gebruikt wordt bij de akkerbouw, ingegrepen. In feite is het de eerste keer dat een tractor is gevonden in een marihuanaplantage , wat een idee geeft van de afmetingen van de onsamenhangende exploitatie.