Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Goede reis Ferdinand Grapperhaus!

aug 21, 2019
Johan van Laarhoven

Een man een man een woord een woord. Vrijdag vliegt onze Minister van justitie, Ferdinand Grapperhaus, naar Thailand om Johan van Laarhoven en zijn vrouw Tukta uit de hel van Bangkok te praten.

Belofte maakt schuld

In een heet debat dat was aangespannen door D66-Kamerlid Vera Bergkamp heeft Grapperhaus de toezegging gedaan zich op diplomatieke wijze in te zullen zetten om de twee naar Nederland te krijgen. En na maandenlange stilte is er dan nu het nieuws dat Grapperhaus vrijdag naar Thailand vliegt.

Onderhoud met premier

Ferdinand zal in gesprek gaan met de Thaise premier en met de Thaise Minister van Justitie. Wat er precies besproken gaat worden is onbekend, maar het mag duidelijk zijn dat de inzet is om Johan en Tukta naar Nederland te krijgen. Eén en ander geheel tegen de zin in van het Openbaar Ministerie, maar Grapperhaus blijkt een man van woord. Over de rol van justitie later meer, maar dat heeft nu geen enkele prioriteit.

Veel succes Ferdinand

Wij wensen Ferdinand en zijn medewerkers alle succes van de wereld en hopen dat ze terugkeren naar Nederland met de boodschap dat Johan en Tukta naar Nederland verplaatst zullen gaan worden. Eigenlijk mag dat het enige bericht zijn wat we straks te horen krijgen toch?