Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grapperhaus gaat landelijk taskforce uitrollen

apr 5, 2018

De Minister van Justitie en Veiligheid, Grapperhaus, maakte gisteren bekend dat er in opvolging van het reeds bestaande team in de provincie Brabant, nu ook een landelijke Task Force komt. Best een stoere naam toch, ‘Task Force’?

In eerste instantie zal in navolging op het Brabantse Task Force een team in Amsterdam worden samengesteld om de drugscriminaliteit met een betere aanpak te bestrijden. In een later stadium zal er dan ook landelijk een team operationeel zijn. De Minister maakt zich ernstige zorgen over de wijze waarop de grote drugscriminelen het gezag van justitie lijken te ondermijnen. Vooral in de steden Rotterdam en Amsterdam loopt het de spuigaten uit en lijkt een groot deel van de drugsboeren vrij spel te hebben. Daarnaast staan de heren elkaar naar het leven en steeds vaker wordt openbaar geweld waarbij vuurwapens gebruikt worden toegepast. Waar vroeger nog een afrekening plaatsvond op een stille en verlaten plek, daar worden nu mensen op klaarlichte dag omgelegd.

Ook maakte Grapperhaus bekend dat de straffen op het bezit van automatische vuurwapens veel hoger zullen gaan worden dan nu het geval is.