Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Groningse Pablo Escobar gepakt

jan 12, 2024
Pablo Escobar in Groningen

Groningen – In een recente drugsactie in Groningen is een 44-jarige man uit de stad aangehouden. In zijn woning en een loods trof de politie meerdere kilo’s harddrugs, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld en een vuurwapen aan, die allemaal in beslag zijn genomen. Groningers in zak en as, want waar moeten ze nu hun weekend supply vandaan halen.

Handel in hard- en softdrugs

De man wordt verdacht van handel in zowel hard- als softdrugs, het treffen van voorbereidingen voor de productie van harddrugs en het bezit van een vuurwapen en munitie. Hij is momenteel in hechtenis en wordt ondervraagd.

Onderzoek

Onderzoek De politie kwam de verdachte op het spoor via informatie uit een ander lopend onderzoek. Dit leidde tot voldoende bewijs om zowel zijn woning aan de Steenhouwerskade als een loods aan de Ulgersmaweg te doorzoeken. De ondersteuningsgroep Noord-Nederland arresteerde de verdachte op een andere locatie in de stad.

GHB, speed, pillen, coke en meer

Gevonden in de woning en loods waren onder andere cocaïne, speed, MDMA, xtc-pillen, tientallen liters GHB, grondstoffen voor de productie van GHB, een aanzienlijk geldbedrag en een vuurwapen.