Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Groot Crystal Meth lab aangetroffen

mei 10, 2020
aanhoudingenFoto: politie.nl

Driebergen, Achter Drempt – Op vrijdagavond werd een enorm crystal meth lab aangetroffen op de Zomerweg in Achter Drempt. Drie personen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Buitenlanders

Vrijdagavond viel de politie binnen in een schuur van een boerderij aan de Zomerweg. Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) vielen met beschermingsmaskers binnen. Er werden drie personen aangehouden. Een man van 19 uit Colombia, een man van 37 uit de Verenigde Staten en een 29-jarige Mexicaan zijn direct ingesloten voor verhoor. 

10 miljoen euro

Het crystal meth lab was vol in bedrijf en in de schuur werd naar schatting voor 10 miljoen euro handelswaarde aan crystal meth (en afgeleiden daarvan) aangetroffen. Kilo’s fabricaten en halffabricaten werden aangetroffen. Deze waarde zou op de markt kunnen oplopen tot een veelvoud van de handelswaarde.

Het chemische proces van het lab moest voorzichtig worden gestopt  door medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn nog lange tijd bezig geweest om het lab veilig te laten stoppen en al het materiaal wat er lag af te voeren. De Landelijke Recherche gaat verder met het onderzoek.

Bron: politie.nl