Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Groot drugslab ontdekt in schuur in Middelbeers

mei 21, 2024
Cannabis kwekerij

In een schuur aan de Huijgevoort in Middelbeers is een groot drugslab ontdekt. De politie stuitte op ketels, vrieskisten en vaten met chemicaliën die gebruikt worden voor de productie van XTC-pillen. Daarnaast werden er ook hennepkwekerijen aangetroffen. Eén van de bewoners van het pand is door de politie gearresteerd.

Hoog stroomverbruik als indicatie

De ontdekking kwam tot stand toen netbeheerder Enexis een alarmerend hoog stroomverbruik opmerkte op het betreffende adres. Dit leidde tot een politiecontrole, waarbij zowel de hennepkwekerijen als het drugslab werden gevonden.

Inhoud van het drugslab

In de schuur werd een aanzienlijke hoeveelheid MDMA aangetroffen, een cruciaal bestanddeel voor de productie van XTC-pillen. Daarnaast waren er twee ruimtes in de schuur, elk geschikt voor het kweken van 1800 wietplanten. Volgens de politie was een deel van de wietplanten net geoogst, met een geschatte opbrengst van ongeveer 50.000 euro per oogst.

Illegale aftap van stroom en water

Brabant Water en Enexis kwamen eveneens naar het pand om de illegaal afgetapte water- en stroomvoorziening af te sluiten. Deze voorzieningen werden illegaal gebruikt voor de hennepkwekerijen.

Verdere acties en ontmanteling

Het is nog onduidelijk of de gearresteerde persoon een bewoner van het huis is of iemand die in het drugslab aan het werk was. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is tot donderdag bezig met het ontmantelen van het lab en de kwekerijen.

Met deze ontdekking onderstreept de politie het belang van alertheid op verdachte activiteiten en het rapporteren van ongewone situaties zoals extreem hoog stroomverbruik, wat kan duiden op de aanwezigheid van een drugslab.