Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grootschalig witwasonderzoek met invallen

okt 11, 2022
Witwassen

Het mag weer wat kosten, want honderden rechercheurs in binnen- en buitenland zijn vandaag betrokken bij een grootschalige politieactie tegen een criminele organisatie die wordt verdacht van witwassen en drugshandel. Tot nog toe werden al zeven verdachten aangehouden, maar meerdere arrestaties worden niet uitgesloten volgens de politie.

Doorzoekingen

De rechercheurs doorzoeken meerdere woningen en bedrijfspanden in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne en Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierbij zijn dure auto’s zoals Ferrari’s en Porsches in beslag genomen. De invallen in het buitenland zouden plaatsvinden in Luxemburg en Servië.

Het onderzoeksteam wordt bij de actie ondersteund door onder andere arrestatieteams en bewakingseenheden. Het doorzoeken van de gebouwen gaat waarschijnlijk nog de hele dag duren. Mogelijk zoeken de speurneuzen naar verborgen ruimtes in de hoop daar drugs en of geld aan te treffen. Als ze toch bezig zijn is geld wel fijn, want die soort actie kosten veel geld en het levert geen zier op.