Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grootste cocaïnevangst ooit, 9.500 kilo

aug 28, 2023
Bananen met cocaïne

Een opmerkelijke gebeurtenis vond plaats in de zuidelijke havenstad Algeciras, waar de Spaanse douane triomfeerde door maar liefst 9500 kilo cocaïne te onderscheppen. Dit markeert een mijlpaal voor zowel de douane als de Spaanse politie, aangezien het de grootste inbeslagname van cocaïne in de geschiedenis van het land betreft.

Container bananen

De indrukwekkende onderschepping vond plaats in een bananencontainer die afkomstig was uit Ecuador, zoals vandaag werd aangekondigd door de autoriteiten. De doortastendheid van de Spaanse politie en douane leidde tot de ontdekking van de verborgen drugs op een doordeweekse dag. Wat het helpt weet geen mens, maar de Spaanse belastingbetaler zal wel tevreden zijn.

Politie werd getipt

Het onderzoek werd aangezwengeld in juli, toen een tip bij de politie binnenkwam over een zending Colombiaanse cocaïne die via Ecuador naar Spanje zou worden vervoerd. De doelbestemming van deze illegale vracht was Portugal, waarna de substantie zijn weg zou vinden naar andere delen van Europa, zoals door de Spaanse autoriteiten werd onthuld.

Verschillende logo;s

De cocaïne was kunstig verpakt in diverse pakketten, elk voorzien van een uniek logo. Deze emblemen worden naar verluidt gekoppeld aan dertig verschillende criminele netwerken verspreid over Europa, zo bevestigde de politie.

Algeciras is favoriet

Deze recente triomf overschaduwt de eerdere recordvangst van 8400 kilo cocaïne, die dateert uit 2018 en eveneens werd aangetroffen in bananencontainers in de haven van Algeciras. Dit succes weerspiegelt de vastberadenheid van de Spaanse autoriteiten om de georganiseerde misdaad te bestrijden en de bevolking te beschermen tegen de schadelijke effecten van illegale drugs.