Grootverbruiker blijkt ook handelaar

DoorFlappie

jan 4, 2017 #amfetamine, #dealer, #drugs
ZUTPHEN – Toen de politie 1,1 kilogram amfetamine aantrof in de vriezer van het huis van de vriendin van Daniël P. uit Harderwijk, bleek dat het sluitstuk van het onderzoek naar de vermeede dealer. De man zelf zegt verslaafd en geen drugsdealer te zijn.

P. hoorde vandaag 30 maanden cel tegen zich eisen waarvan 16 maanden voorwaardelijk. ,,Ik ben verslaafd, geen dealer.” De wijkagent kreeg echter van verschillende melders te horen dat er flink werd gedeald vanuit een woning in Harderwijk en daarop besloot de politie over te gaan tot een inval. Naast de vondst in de vriezer op 21 september vorig jaar vonden ze ook 2200 gram hennep in huis.

De officier van justitie was verre van geamuseerd dat er ook kinderen in het huis woonden. Volgens de 33-jarige P. is hij hardnekkig verslaafd aan amfetamine (speed in de volksmond). Hij gebruikte dagelijks drie tot vijf gram. Die kilo in de vriezer had hij samen met drie anderen gekocht. Hij leverde ze elk 250 gram, waarvoor hij in ruil geld kreeg waarmee hij zijn eigen deel bekostigde. ,,Als je meer koopt, wordt het goedkoper.” Het vermoeden dat hij drugs verkocht moet de politie al eerder gehad hebben. Eind april werd hij aangehouden en werden in het dashboardkastje van de auto waarin hij reed meerdere zakjes wit poeder aangetroffen. Ook amfetamine en weer voor eigen gebruikt, zei P. daarover.

De officier van justitie vond het voor P. spreken dat hij zelf inmiddels beseft dat zijn drugsgebruik moet stoppen. Vlak voor de jaarwisseling ging hij een kliniek in waar aan zijn verslaving gewerkt wordt. De officier wil dat dit traject – dat maximaal acht maanden zal duren – eerst wordt afgerond. Daarna moet hij zijn straf uitzitten. De raadsvrouw weersprak met klem dat P. een drugsdealer is. ,,Hij stond niet bij het schoolplein met een dikke auto om zakjes wiet te verkopen.” Ze noemde de eis veel te zwaar. Of er hoger beroep wordt aangetekend is nog niet bekend.

Bron: de Stentor.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *