Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote partij nepartikelen in beslag genomen

dec 1, 2023
nepartikelen

Rotterdam – Tijdens een gerichte controle om de handel in namaakartikelen te bestrijden, zijn op dinsdag 28 november duizenden vervalste telefoonaccessoires in beslag genomen in een bedrijfspand aan de Vareseweg. De handelaren in namaakartikelen kunnen aanzienlijke boetes verwachten.

REACT

De Gemeente Rotterdam, de Belastingdienst, de politie en de stichting REACT (een non-profitorganisatie die de handel in vervalste goederen bestrijdt) bundelden hun krachten voor deze actie. Zodra ze het pand betraden, werd al snel duidelijk dat veel zaken niet in de haak waren en dat de opladers, telefoonhoesjes en andere telefoonaccessoires niet authentiek waren. Dit resulteerde in twee politiebussen vol met vervalste artikelen.

Busjes

Tijdens de operatie merkten politieagenten in de omgeving op de Innsbruckweg drie busjes op waarvan het rijgedrag opviel. Ook deze controle bleek vruchtbaar, aangezien ook deze voertuigen gevuld waren met namaakartikelen.

Het onderzoek naar de herkomst van de artikelen en de betrokkenen wordt voortgezet. Hierbij worden ook de originele fabrikanten betrokken.