Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote partij wiet in Veenendaal van eigenaar gewisseld

aug 26, 2022
Block hasj

Veenendaal – Op donderdagmorgen 18 augustus zien agenten van de Landelijke Eenheid twee verdachte auto’s rijden op de rijksweg A50. Men ziet de voertuigen, die kennelijk bij elkaar horen, in de richting van Veenendaal rijden.

Goederen bedoeld voor wietkwekerij

Uiteindelijk worden beiden auto’s gecontroleerd op de Patrimoniumlaan waar zij net een bedrijfspand verlaten. Bij controle treffen de agenten goederen aan die waarschijnlijk te maken hebben met een wietkwekerij. De inzittenden van de auto’s, een 36-jarige inwoner van Twello en een 65-jarige inwoner van Arnhem, worden hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inval in het bedrijfspand

Direct hierna wordt een inval gedaan in het bedrijfspand. Bij het onderzoek in het pand treffen de agenten op meerdere plaatsen aanzienlijke hoeveelheden wiet en hasj aan. In totaal bijna 70 kilogram. Ook staat er in de loods een weegschaal en vacumeer-machine en is het pand voorzien van een afzuiginstallatie. Een derde verdachte, die zich in het pand bevindt wordt eveneens aangehouden. Hier gaat het om een 55-jarige inwoner van Veenendaal.

Voorgeleid

Op maandag 22 augustus zijn de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee van de drie verdachten, de inwoners van Twello en Veenendaal, blijven in hechtenis. De politie zet het onderzoek voort.
De gemeente Veenendaal is geïnformeerd over de vondst. Op basis van een bestuurlijke rapportage kan de burgemeester passende maatregelen nemen, zoals het sluiten van het pand.