Grote politie actie Zevenkampse Ring

Rotterdam – Bestuurders onder invloed, automobilisten die, net te laat, hun ziplockzakje met drugs uit het raam gooiden en achterstallige belastingbetalers; de Zevenkampse Ring was donderdag het toneel van een grote verkeersactie.

Ondermijning

Mensen die hun geld verdienen in de criminele onderwereld en het vervolgens uitgeven in de eerlijke bovenwereld, de actie was gericht op de inmiddels bekende term ‘Ondermijning’.

Samenwerkende overheidsdiensten

Politie, OM, Koninklijke marechaussee, gemeente, toezicht en handhaving en belastingdienst bundelden hun krachten en dirigeerden ruim 200 auto’s naar de controleplek in Prins Alexander. Totaal 100 man controleerden papieren, fouilleerden bestuurders en pluisden kofferbakken uit.  Het gaf een fraai resultaat: vier aanhoudingen voor het gebruik van drank/drugs achter het stuur, iemand met pepperspray op zak, twee personen met een mes, iemand met een slagwapen en drie bestuurders met hasj en cocaïne. Twee auto’s die waren voorzien van een ingebouwde verborgen ruimte zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werden verschillende bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs of verzekering, en het niet kunnen tonen van een ID. De gemeentebelasting haalde maar liefst 18.000 euro op aan openstaande boetes. Voertuigen die in de wijk geparkeerd stonden en waar nog een bekeuring op rustte, kregen een wielklem. De belastingdienst nam 13 auto’s in beslag en 27.000 euro. Bestuurders die meteen hun rekening betaalden, mochten verder rijden.

Vliegende drugs

Verdacht rijgedrag van een auto richting Nesselande trok de aandacht van politiemensen. Na de auto een tijdje te hebben gevolgd, gaven de agenten op de A20 een stopteken. De inzittenden kregen het blijkbaar benauwd en gooiden het raampje open om zo snel mogelijk van hun cocaïne af te zijn. Het gripzakje is gevonden en de twee mannen zijn aangehouden. Twee Rotterdammers van 23 jaar zitten vast.

Informatie

Alle betrokken instanties hebben door deze gezamenlijke actie veel informatie verkregen, die bij eventuele vervolgonderzoeken net de ontbrekende puzzelstukjes kunnen zijn die kunnen leiden tot het oplossen van een zaak. Wordt vervolgd dus.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *