Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hans springt vanaf publieke tribune

mrt 22, 2018

De 65-jarige cannabis activist Hans Kamperman uit Groenlo heeft donderdag een zelfmoordpoging gedaan in de Tweede Kamer. Hij sprong van de publieke tribune met een voorwerp om zijn nek dat was vastgebonden aan de tribune.
De politie in Den Haag bevestigt dat de man nog in leven is en met een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht; op NPO waren beelden te zien van kort na het incident. Hans stond de afgelopen twee maanden met een kraampje voor het Kamergebouw postte om te demonstreren tegen de criminalisering van cannabis. Hij werd vorig jaar december veroordeeld voor het bezit van wietplanten, maar kreeg geen straf opgelegd. Hij vond deze veroordeling volslagen onterecht. “Ik ben gewoon een goedwillende burger die misleid is door de overheid”, zei hij tegen De Gelderlander.
De activist schreef vlak voor het incident een bericht over zijn aanstaande daad op Facebook. “Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden”, schreef de man.

We hopen dat het goed gaat met Hans en dat de politiek nu eindelijk eens gaat luisteren naar de burgers, want het is immers niet de plant dat het probleem is, maar het verbod.

Update: lichamelijk gaat het goed met Hans, hij mag morgen naar huis.