Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Harderwijkse plantenkweker de lul

feb 27, 2018
Politiewagen

In Harderwijk heeft de politie een wietkwekerij aangetroffen op de Weiburglaan. De kwekerij zat in een leeg bedrijfspand waar de eigenaar merkte dat de energierekening wonderlijk hoog was.

De eigenaar zag een onbekende auto bij het pand staan en informeerde daarop de politie. Met hun getrainde en scherpe neus concludeerden de agenten dat het wel eens een wietlucht zou kunnen zijn die ze roken en ze gingen vol daadkracht op onderzoek uit om te zien of hun vermoeden klopte. Een getuige ziet op datzelfde moment twee verdachten over een hek om het pand springen; ook hij informeert de agenten. Twee verdachten van 22 en 45 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Alphen aan de Rijn en Deventer, zijn daarop aangehouden.

In het pand zijn 670 grote planten, 7 duizend stekjes en een werking zijnde kwekerij aangetroffen; alles is in beslag genomen. De wiet wordt vernietigd en de auto van de verdacht(n) is meegenomen voor verder onderzoek. De eigenaar van het pand kan aangifte doen van diefstal van de stroom.
Van het onderzoek wordt een dossier opgemaakt, dat na verhoor van de verdachten en het (sporen)onderzoek wordt gestuurd naar het openbaar Ministerie.