Heel Giethoorn zonder wiet

DoorRedactie

mrt 3, 2020 #giethoorn, #kwekerij, #wiet
Wiet

Na een tip van een verrader alerte melder is donderdag 27 februari rond 23:00 uur aan de Brem in het pittoreske Giethoorn een wietkwekerij ontdekt. De politie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet.

Wietlucht

Er werd een sterke wietlucht waargenomen rondom de woning. De politie is daarom gaan snuffelen op onderzoek uitgegaan en ontdekte de kwekerij. Om de kwekerij te kunnen ruimen, werd de stroom afgesloten. Daardoor kwam er teveel koolstofmonoxide vrij en werd een agent onwel. Hij is nagekeken door de ambulance en gelukkig bleek al snel dat alles in orde was.

Grip 1

Hierdoor werd wel tijdelijk een GRIP 1 afgekondigd. Dat betekent dat er coördinatie nodig is tussen de verschillende hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance). Voor de veiligheid van omwonenden zijn een aantal woningen ontruimd. Bewoners konden gelukkig al snel weer terug naar hun huis. Eigenlijk paniek voor niets dus.

Veilig verklaard

Toen de situatie veilig werd verklaard, konden de diensten verder met de ruiming. In de woning troffen ze diverse materialen voor de productie van wiet. Daarnaast vonden we grote hoeveelheid wiettoppen.  Planten werden niet aangetroffen.

Drie verdachten aangehouden

Op dat moment bevonden zich drie personen in de woning, waaronder een bewoner. Het gaat om een man uit Giethoorn. Daarnaast zijn twee mannen van 28 en 31 jaar uit Zwolle aangehouden.

Giethoorn is weer veilig

Giethoorn is weer helemaal veilig en de inwoners kunnen weer rustig slapen. Op de stoners na dan, want die zitten met de handen in het haar. Want waar haal je nu je wiet nu deze gigantische kwekerij is opgerold?

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *