Hoofddorpse buit blijkt achttien wietplanten

DoorFlappie

dec 15, 2017 #hoofddorp, #wiet, #zolder
ontbijtje

Op donderdag deed de politie onderzoek (kosten: onbekend) in een woning aan het Roosterbos in Hoofddorp. Op de zolder werd een wietkwekerij aangetroffen met achttien planten. Onbekend is of de planten werden gekweekt voor medicinaal gebruik.

De politie kwam de kwekerij op het spoor bij een warmtemeting (kosten van de meting: onbekend) eerder deze maand. Toen bleek het dak van het pand duidelijk meer warmte uit te stralen dan daken in de omgeving. Dit werd bevestigd door het later ontbreken van sneeuw op het dak, terwijl op andere daken een mooi wit laagje lag.

De politie nam de wiet en de bijbehorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag (kosten in beslagname, rapportage, demontage, transport, opslag en vernietiging: onbekend). Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom (wat jammer nou, dan kan er niet gesproken worden van een levensgevaarlijke situatie).

In de woning waren tijdens het onderzoek geen personen aanwezig. De bewoner wordt uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring (kosten van de rechercheurs, opmaken proces verbaal, administratie en een eventuele rechtszaak: onbekend).

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *