Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoppa, 82 miljoen in zinloze oorlog

apr 26, 2022

Wat is dat toch met die bestuurders daar in Den Haag en het geloof van de burgers. Er wordt weer eens een enorm blik geld open getrokken in de volslagen zinloze oorlog tegen drugs. Nu worden kinderen genoemd, dat bekt immers altijd goed.

Banenmachine

Het kabinet trekt geld uit om jongeren (…) te behoeden voor een carrière in de criminaliteit. Minister Yeşilgöz van Justitie zegt dat het rekruteren van kinderen door drugscriminelen gestopt moet worden en stelt daarvoor jaarlijks 82 miljoen euro beschikbaar. Een hele pot geld waar een flinke club geitenwollensokken die thee gaan drinken met drugsrunners weer hun hypotheken van kunnen betalen.

Voorbeeld

Yeşilgöz (copy/paste, want dit is niet te tikken op een normaal toetsenbord) haalt een voorbeeld aan: “Criminelen verleiden kinderen op de basisschool al om ergens een pakketje af te geven. Ze vragen middelbare scholieren om met hun scooter iemand weg te brengen en op te pikken”, schetst de minister. “Op een dag horen ze schoten en raken ze betrokken bij een liquidatie.”

Keuzes

Alles draait om keuzes in het drugsmilieu. En de keuze tussen dat meisje meenemen naar de Hema voor een leuke kralenketting, of ze een gouden armband cadeau doen bij de juwelier. Werken voor 7,76 per uur bij Mc Donalds en naar vet ruiken of ‘ritjes’ doen die per keer 100 euro opleveren.
Ploeteren met baantjes om als je keihard werkt en jaren spaart een scooter te kunnen kopen, of meteen op je 18e in een BMW 3 serie stappen die op naam van oma in Marokko staat.
Keuze waar de overheid met geen speld tussen komt.

Voorbeelden

Dit soort plannen strooit de burgers zand in de ogen. Ze hielpen in het verleden niet, ze helpen nu niet en ze helpen ook in de toekomst niet. Hoe harder justitie jaagt, des te groter de criminaliteit waardoor justitie weer meer geld zegt nodig te hebben. Het gaat ze alleen om de baantjes, of zijn ze bij justitie nu werkelijk zo naïef dat ze echt denken dat al dit soort plannen uiteindelijk leiden tot minder criminalititeit en minder drugsgebruik? Wij denken het eerste.