Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Huis El Chapo in de verloting

sep 16, 2021

Altijd al als een echte drugsbaas willen wonen in een huis waarin een geheime gang zit? Dat is nu binnen handbereik. Een woning van drugsbaas ‘El Chapo’ vanwaaruit hij op spectaculaire wijze wist te vluchten in 2014, wordt namelijk door de Mexicaanse regering verloot in de nationale loterij.

Geen miljoenen villa

Verwacht geen kapitale villa met gouden kranen en 22 badkamers, maar een huis in Culiacán, de hoofdstad van de noordwestelijke staat Sinaloa. Het pand is volgens de loterij 3,6 miljoen pesos (omgerekend zo’n 155.000 euro) waard.

Tunnel

De drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als ‘El Chapo‘, wist in 2014 via een ondergrondse tunnel uit het gebouw te ontsnappen toen de politie er een inval deed. Hij werd daarna echter nog meerdere keren opgepakt en in de gevangenis gezet, maar ook daaruit wist de destijds machtigste drugshandelaar ter wereld te ontsnappen.

Veiling

De regering van de linkse president Andrés Manuel López Obrador had eerder, zonder succes, geprobeerd zijn huis en andere in beslag genomen bezittingen van de georganiseerde misdaad te veilen. Het staatshoofd verklaarde toen dat de opbrengst zou worden besteed aan onderwijs en gezondheidszorg.

Op 15 september wordt bekend wie het oude huis van El Chapo voortan het zijne of hare mag noemen.