Huishoudelijke mededeling #190

Koningsdag

Boeren, burgers, buitenluit, junkies, blowers, pornokijkers en al onze andere klanten opgelet. We hebben huishoudelijk nieuws. Niet iets om van te schrikken, maar toch even lezen als je van plan bent je eigen magazijn weer aan te vullen.

Vertragingen PostNL

Als je bij Wapwinkel iets bestelt dan kan je er voor de volle 100% van op aan dat we de producten zo snel mogelijk verpakken en je order verzendklaar maken. Echter, op het moment dat jouw order ons pand heeft verlaten ligt het lot in handen van de vervoerder. En als dat PostNL betreft, dan blijkt helaas op het moment dat er vertraging optreedt.

Scannen
De door ons verzonden track & trace geeft pas een actuele status van je zending weer zodra PostNL deze heeft ingescand na het ophalen. Helaas blijkt in de praktijk dat PostNL met opzet de zendingen niet scant waardoor de status ‘voorgemeld, maar nog niet bij PostNL’ op jouw scherm verschijnt, terwijl je pakje wel al daar ligt.

Cancelen
Het cancelen van een order gaat dan ook niet als deze ons pand al heeft verlaten. Wij kunnen PostNL niet vragen om jouw pakje er tussenuit te gaan zoeken.

Opnieuw opsturen
De order opnieuw opsturen gaat ook niet werken, want ook die komt in het vertraagde circuit terecht en zou dan nóg later aankomen. Bovendien klopt er dan niets meer van onze order administratie en voorraad.

Wat jij kunt doen
Jij kunt eigenlijk niets anders doen dan geduldig afwachten en drie keer per dag je track en trace raadplegen om te zien of er een statuswijziging is in het PostNL systeem.

Excuses
De excuses zijn op zijn plaats, met de opmerking dat PostNL het niet aankan. Misschien sturen wij ze wel teveel orders, wie zal het zeggen. De volgende keer kan je beter rekening houden met 2 tot 3 dagen voor je je order ontvangt. Gelukkig versturen we geen kritieke medicijnen, maar alleen maar leuke dingen, dus rekenen we toch nog even op jullie geduld.

Feestdagen

Het is de periode van Pasen, Suikerfeest, Pinksteren en Koningsdag. Veel party dus en dus extra druk. Niet alleen druk in ons magazijn als ze geen vrije dag hebben tenminste, maar ook druk bij de vervoerder PostNL. En die lijkt, verrassend genoeg, keer op keer verrast over die feestdagen waardoor er rondom die feestdagen vertragingen oplopen in het bezorgproces.

Suikerfeest

Morgen wordt het Suikerfeest gevierd en dat levert wellicht ook wat vertraging op. Niet meteen boos worden op ons als je pakje een dag later in de bezorging gaat alsjeblieft.

Koningsdag

Zo is het volgende week koningsdag en zullen er die dag geen pakketjes geleverd worden. Dat betekent dus dat er op donderdag geen pakje verstuurd zal worden. Maar ook dat de order die je op woensdag plaatst, wel verstuurd wordt, maar vervolgens doet PostNL er tot vrijdag lekker helemaal niets mee. Dat je dat ff weet.

Dag van de arbeid

Op de dag van de arbeid wordt er door de banken niet gewerkt. Dat betekent dat er geen bancaire transacties plaatsvinden op maandag 1 mei 2023. Betaal je dus vooraf per bank, wordt je betaling pas op 2 mei verwerkt door de bank. Dit geldt ook voor eventuele terugstortingen en betalingen aan en van ons van en naar het buitenland. Zo, dan weet je dat.
O ja, verzenden doen we wel gewoon, want de dag van de arbeid is voor ons gewoon… ja arbeid.

Pinksteren

Tweede Pinksterdag, echt een dag die ze alleen in Nederland kennen, komt PostNL geen rolcontainers ophalen. Dus op 30 mei worden de orders van 27, 28 en 29 mei pas opgehaald en vanaf 31 mei bezorgd. Er is wel een mazzeltje en dat is dat de volgende feestdag pas weer 1e kerstdag is.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *