Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Iets gemerkt van het nationale cocaïne weekend?

DoorRedactie

aug 18, 2020 , , , , ,
Coke uit Costa Rica

De havens puilen uit van de cocaïne. Dat weten we omdat de douane slechts een klein deel van het gesmokkelde witte poeder onderschept. En wát ze onderscheppen is al bizar veel, dus wat er dan ontglipt aan de aandacht van de douane moet een berg zijn waar je U tegen zegt.

Twee dagen op rij

Twee keer kort achter elkaar was het bingo voor de speurders van de Rotterdamse douane. In de haven werd er in de nacht van zondag op maandag opnieuw een grote partij cocaïne onderschept. De drugs zat verstopt in een container met ananassen, afkomstig uit Costa Rica. Dat kost de oorspronkelijke eigenaar een omzet van tenminste 75 miljoen euro.

Zondagochtend

Zondagochtend was het ook al weer raak en werd er 1.100 kilo cocaïne gevonden. Toen zaten de drugs verstopt in een container bananen uit Ecuador. De straatwaarde van die partij cocaïne is ruim 82 miljoen euro.

Fruit

De smokkelaars hebben het met fruit omdat containers met fruit snel door de douane moeten om te voorkomen dat de inhoud bederft. De schepen die de containers vervoerden waren beide via Antwerpen naar Rotterdam gekomen. De bedrijven waarvoor de ananassen en bananen bestemd waren, hebben volgens justitie vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *