Ingeslikte snoepjes blijken drugs

ZWANENBURG – De twee meisjes van 11 en 12 jaar oud die in Zwanenburg met spoed naar het ziekenhuis werden afgevoerd, hebben hoogstwaarschijnlijk drugs geslikt. De meisjes dachten dat het snoepjes waren en verdeelden de 20 pilletjes, zo luidt één versie van het verhaal.

Het AD weet echter te melden dat volgens de Litouwse Arunas Kulikauskas, een vriend van de familie, het gaat om een 12-jarig meisje met de naam Luca van Litouwse afkomst. Zij zou samen met haar 11-jarige vriendinnetje Lina in de Domineeslaan – een straat vlak bij haar huis in Zwanenburg op de Acacialaan – op straat of in de bosjes een zakje met twintig pillen hebben gevonden. ,,Ze hebben er ieder tien ingenomen.”
Volgens Kulikauskas is vooral Luca er heel slecht aan toe. Ze zou op de intensive care liggen en kunstmatig in coma worden gehouden. Lina is er volgens hem een klein beetje beter aan toe. Lina zou zelfs nog in staat zijn geweest om de politie te bellen. De twee tieners waren alleen thuis toen ze de pillen slikten. De moeder was, zo vertelt de vriend van de familie, aan het winkelen en de vader was aan het werk. Een buurman, die bij de vrijwillige brandweer werkt, zou te hulp zijn geschoten.

Hoewel de politie zwart op wit naar buiten bracht dat het om een vondst ‘op straat’ in de Domineeslaan ging, werd in de wijk waar de meisjes wonen al snel aan het verhaal getwijfeld. Eén van de buren die niet met zijn naam in de krant wil lijkt het ‘waarschijnlijker’ dat de meisjes het spul in de woning van het Litouwse meisje gevonden hebben en wel of niet bewust hebben ingenomen. Hij zou hebben gezien dat er twee mannen bij het huis arriveerden, nadat de meisjes waren afgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.