Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Inostitol is een onderschatte stof

feb 13, 2023
Inositol stazak

Inositol is een zoetstof die voorkomt in veel voedingsmiddelen. Het is een polyol, een koolhydraat dat wordt behandeld als een vezel. Inositol is een vitamine-achtige stof die wordt geproduceerd door de lever en de darmen.

Biochemische processen

Inositol speelt een belangrijke rol bij het metabolisme en het verloop van veel biochemische processen. Inositol wordt gebruikt voor een aantal verschillende toepassingen, waaronder behandeling van schildklierproblemen, hart- en vaatziekten, diabetes, paniekaanvallen, depressie, angst, OCD, bipolaire stoornis, premenstrueel syndroom, polycysteus ovariumsyndroom, acne, oorsuizen, obesitas, slaapstoornissen, haaruitval en nervositeit.

Cholesterolgehalte verlagen

Het kan ook worden gebruikt om het cholesterolgehalte te verlagen en de bloedglucosewaarden te verbeteren. Inositol is ook een ingrediënt in veel voedingssupplementen die worden gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om te helpen bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het verminderen van angst en depressie. Het kan ook worden gebruikt als een bron van energie voor het lichaam. Inositol is een veelzijdige stof die wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Inositol is veilig

De stof inositol is een veilig ingrediënt dat wordt gebruikt om veel gezondheidsproblemen te behandelen. Het is goed bestudeerd en wordt beschouwd als een veilige en effectieve behandeling voor veel aandoeningen.

Verkrijgbaarheid

Inostil is verkrijgbaar in verpakkingen van 30, 100, 250, 500 of 1000 gram. Hoe groter de inhoud, des te lager de prijs.