Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Jacht op de wietkwekers

jan 22, 2021
Groningse wietFoto: Instagram/Politie Groningen

Het lijkt wel alsof de politie geen enkele andere prioriteit heeft als het opsporen en slopen van wietkwekerijen. Ze laten – zeker tijdens de corona crisis – een spoor van ellende na met rechtszaken, patiënten die zonder wiet zetten en uithuis zettingen.

Wiet in Budel

De politie heeft gisteren in Budel een wietkwekerij opgeruimd. Er stonden in totaal 300 wietplanten. Een verdachte is aangehouden. Volgens de politie was de stroom dusdanig aangelegd dat er een reële kans was op een woningbrand. Dat laatste lijkt altijd een beetje op de rechtvaardiging van hun daden.

Wiet in Halsteren

In een woning aan de Lisztstraat in Halsteren heeft de politie woensdag een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen.
De 385 wietplanten en bijbehorende kweekapparatuur zijn door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en afgevoerd. Er is nog geen verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de kwekerij.

Wiet in Groningen

Na onderzoek is de politie donderdag zonder te kloppen of aan te bellen bij een woning naar binnen gegaan vanwege verdenking van een wietkwekerij. In de woning troffen zij meerdere ruimtes aan waar wiet was gekweekt. Naar aanleiding hiervan werd een proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.

Nog meer wiet in Groningen

In een flatgebouw in de Aquamarijnstraat in Groningen is vrijdag een wietkwekerij aangetroffen. De politie nam een kijkje omdat zij van woningcorporatie Nijestee een melding had gekregen van wateroverlast. Vervolgens trof ze in de betreffende woning in twee ruimtes een wietkwekerij aan. De hiervoor benodigde stroom werd illegaal afgetapt.