Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Justitie faalt, xtc handelaren vrijuit

okt 25, 2017
Zeven officieren van Justitie waren er al mee bezig en meer dan 50 getuigen waren verhoord. We spreken over een rechtszaak waarin de eerste strafbare feiten in 2001 gepleegd waren. Drie verdachten van grootschalige xtc handel liepen als een vrij man de rechtbank uit. Het is echt waar.

Het Openbaar Ministerie (OM) lijdt hiermee een gigantische nederlaag. De rechtbank verklaart het OM niet ontvankelijk in de vervolging van zes verdachten in een al jaren voortslepende grote drugszaak. Drie hoofdverdachten van xtc-handel uit Landgraaf en drie medeverdachten – in leeftijd variërend van 37 tot 71 jaar – konden dinsdag zonder veroordeling de rechtbank in Roermond verlaten. Daarmee kwam een eind aan een bijna negen jaar slepende rechtszaak. Het Openbaar Ministerie is op verzoek van de advocaten niet ontvankelijk verklaard omdat de termijn voor vervolging meer dan zes jaar is overschreden.

Een man, alsmede zijn ex-vrouw, in het Limburgse Landgraaf en zijn ex-schoonvader werden verdacht van productie en handel in harddrugs, deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en witwassen.  De feiten dateren van meer dan tien jaar geleden en sommige zelfs al uit 2001.

De handel omvatte tenminste de verkoop van 1,5 miljoen xtc pillen.