Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kanna is verrassend en toch 100% legaal

apr 28, 2023
Kanna poeder

Kanna, wetenschappelijk bekend als Sceletium tortuosum, is een succulente plant afkomstig uit Zuid-Afrika. Het wordt al eeuwenlang door inheemse stammen, zoals de Khoisan, gebruikt vanwege zijn kalmerende en stemmingsverbeterende eigenschappen. Kanna bevat actieve alkaloïden zoals mesembrine, mesembrenone en tortuosamine, die invloed hebben op het zenuwstelsel en bijdragen aan de effecten van de plant.

Welke Kanna producten zijn er?

Er zijn verschillende soorten Kanna-producten op de markt, waaronder:

  1. Rauw plantmateriaal: Dit is de meest natuurlijke vorm van Kanna en wordt vaak gedroogd en vermalen tot een poeder.
  2. Extracten: Extracten zijn geconcentreerde vormen van Kanna, waarbij de actieve alkaloïden uit het plantmateriaal zijn geëxtraheerd. Deze extracten kunnen variëren in sterkte, bijvoorbeeld 10x, 20x of zelfs 50x, afhankelijk van de concentratie van de alkaloïden. Extracten kunnen in poedervorm of als tinctuur voorkomen.
  3. Capsules en tabletten: Kanna kan ook worden ingenomen in de vorm van capsules of tabletten, die meestal gestandaardiseerde extracten bevatten voor een consistente dosering.
  4. Theeën en tisanes: Sommige mensen geven de voorkeur aan het consumeren van Kanna als een thee of tisane, waarbij het gedroogde plantmateriaal of extract wordt gemengd met heet water.

Hoe gebruik je Kanna?

Kanna kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, afhankelijk van de voorkeur en het type product:

  1. drinken van thee of tisanes.
  2. Sublinguaal: Kanna-poeder of extract kan onder de tong worden geplaatst en enkele minuten worden vastgehouden voordat het wordt doorgeslikt. Deze methode zorgt voor een snellere opname van de actieve stoffen in de bloedbaan.
  3. Insufflatie: Sommige mensen kiezen ervoor om Kanna-poeder of extracten te snuiven, hoewel dit niet de meest aanbevolen methode is vanwege de mogelijke irritatie van de neusholte.
  4. Roken of verdampen: Kanna kan ook worden gerookt of verdampt, maar het is belangrijk op te merken dat deze methoden de effecten van de plant kunnen veranderen en mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de longen.