Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ken je die van die onderzoeker die 30 kilo cocaïne vond?

Cocaine Florida

Bijna niet te geloven, maar het is echt gebeurd: Een wildlife manager die bij Cape Canaveral in Florida onderzoek deed naar broedende schildpadden heeft op het strand in de sunshine state ruim dertig kilo aan cocaïne gevonden. De drugs zaten verpakt in 24 pakjes die verspreid over de kustlijn aanspoelden. 

Opmerkelijk

Angy Chambers vond de pakjes al op 19 mei, maar pas vandaag maakte de lokale politie de opmerkelijke vondst bekend. De totale waarde van de gevonden cocaïne wordt op zo’n 1,2 miljoen dollar geschat.

Verloren

De onderzoekers vermoeden dat de coke is verloren door smokkelaars op zee. “Drugshandelaren vervoeren vaak bulkladingen van drugs in balen bestaande uit 25 ‘blokken’ of kilo’s drugs. De plastic wikkels om de balen gaan soms kapot tijdens het transport, waardoor deze pakjes op zee verloren gaan en uiteindelijk worden teruggevonden aan de kusten van de Verenigde Staten”, legt agent David Castro van de politie in de USA uit. 

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *