Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kerstfracturen: piekerige situatie voor penissen!

dec 22, 2023
Penisbreuk tijdens de feestdagen

Ho ho ho, en nee, dat is geen kerstman die lacht, maar een man die zich op ongelukkige wijze in de kerstsfeer heeft gebracht! Volgens Duits onderzoek zien onze hardwerkende artsen een explosieve stijging in penisbreuken rond de feestdagen. Ja, je leest het goed, de kerstperiode lijkt niet alleen magisch voor je hart, maar ook voor andere lichaamsdelen!

Dus, wat is een penisbreuk?

Nou, laat ik het zo zeggen, het is niet iets dat je op je kerstlijstje wilt zetten. Het wordt gedefinieerd als een ‘medisch noodgeval’ waarbij de delen van de penis die verantwoordelijk zijn voor de erectie het begeven. Denk aan een kerstkrans die net iets te enthousiast is opgehangen.

Onderzocht

Uroloog Nikolaos Pyrgides van de Ludwig Maximilian universiteit in München, die deze verrassende trend onderzocht, zegt dat dit soort blessures vooral voorkomen bij, eh, laten we zeggen ‘wilde’ kerstavonturen. Vooral bij standjes zonder oogcontact met de partner. Misschien is het een goed moment om te heroverwegen hoe ‘stout’ je bent dit jaar?

Exotische locaties

Nu, over ongebruikelijke situaties gesproken, Pyrgides waarschuwt ook voor affaires of het vieren van feestdagen op exotische locaties. Dus, kerst in de bergen? Klinkt romantisch, maar pas op met de après-ski!

Aubergine

Het beeld dat Pyrgides schetst van een gebroken penis is ook vrij… kleurrijk. Hij vergelijkt het met een aubergine – zowel qua uiterlijk als qua kleur. Dat is zeker geen traditioneel kerstgerecht dat ik zou aanbevelen.

40 tijdens de kerst

Tussen 2005 en 2021 waren er 3421 mannen met deze pijnlijke kerstverrassing, met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Stel je voor, 51 kerstdagen, en 40 gevallen van penisbreuken. Dat betekent dat als elke dag kerst zou zijn, we 43% meer van deze ongelukkige gevallen zouden zien. En laten we eerlijk zijn, niemand wil een kerstseizoen volgen waarbij ‘Jingle Bells’ een heel andere betekenis krijgt.

Dus, beste heren, terwijl je je klaarmaakt voor de feestdagen, onthoud: voorzichtigheid is de sleutel tot een vrolijke kerst. En misschien is dit het perfecte jaar om het gewoon gezellig te houden, met beide voeten op de grond en… nou ja, je weet wel.