Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ketel bouwen mag niet

dec 16, 2020

Een arrestatieteam van de politie hield dinsdagmiddag 15 december een 28-jarige man uit Oosterhout aan. Hij is verdachte in het onderzoek naar het crystal meth-lab wat in juni in Zundert werd aangetroffen en daarnaast is hij ook verdachte in het onderzoek naar de ketelbouwers.

Roskam Breda

Een arrestatieteam viel dinsdagmiddag een pand binnen aan de Roskam in Breda. In dit pand was de man uit Oosterhout aanwezig. Hij is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het crystal meth-lab wat afgelopen juni werd ontdekt in Zundert. Tevens wordt hij ook verdacht van het opslaan van ketels in garageboxen. Het gaat om ketels die worden gebruikt bij het produceren van synthetische drugs en daarom is hij ook verdachte in het onderzoek naar ketelbouwers.

Ketelbouwers

Voor het produceren van synthetische drugs is apparatuur, kennis en expertise nodig. Cruciaal hierin zijn ketels: zonder ketels is er geen synthetische drugsproductie mogelijk. De laatste jaren zien Openbaar Ministerie en politie de ketels steeds professioneler worden en is er sprake van schaalvergroting. Criminelen gaan bovendien over op de productie van meer destructievere soorten drugs, zoals crystal meth.

September

De politie hield in september een actie tegen een malafide ketelbouwer uit Tilburg en het netwerk om hem heen. Tijdens deze actie doorzocht de politie op verschillende locaties bedrijfspanden en woningen en werden er zes arrestaties verricht.

Crystal meth-Lab Zundert

Op maandag 15 juni troffen politiemensen een crystal meth-lab aan in een loods aan de Achtmaalseweg in Zundert. Drie personen die in het pand woonden, zijn ter plaatse aangehouden. Het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LOF) is enige tijd bezig geweest met het ontmantelen van het lab. De grote hoeveelheid drugsafval die op de vloer van het lab lag zorgde ervoor dat het beton zwaar was aangetast.

bron: politie.nl