Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kinahan leden opgepakt in Amsterdam

nov 17, 2017
handboeien

In Amsterdam heeft de politie drie leden van de Kinahan bende opgepakt. Kinahan? Horen we je denken? Ja, die beruchte Ierse bende die tot aan hun nek in de drugs zitten. Ierse media berichten er volop over.

De drie Irish boys werden woensdag ingerekend tijdens het transporteren van hun kerstvoorraad, die een waarde vertegenwoordigde van een kleine vijf miljoen euro. De Amsterdamse recherche doet wat geheimzinnig over de zaak, maar komt mogelijk vandaag met meer informatie.

De Kinahan Gang is een wereldwijd opererende drugsbende met een lang verleden en met name in Ierland en Engeland zeer berucht. De ‘Gang’ staat bekend als een gewetenloze bende onder leiding van Christy Kinahan, die ook wel ‘The Irish Godfather’ wordt genoemd. Kinahan heeft honderden miljoenen verdiend met drugshandel. Hij en zijn zoon leiden een luxeleven in Dubai. Eerder dit jaar werd gemeld dat de Gang z’n oog liet vallen op Australië vanwege de hoge prijzen die daar worden betaald voor cocaïne en nu blijken ze dus ook in 0031 actief te zijn.